Thursday, December 27, 2012

CALL YOU MINE

Thanks JUNSU 2PM cos bring me to hear this song... Just find out while watching The Romantic & Idol... This song really attract me to download and keep repeating listen to the song....

Let me explain, the vision in my brain

Close my lids and see you, then I get an eye strain

Then the migraine, as I enchain my melody

Me spend the week like my name is Jake Sully

I could be the kid and you can be karate

You could be my Angie and I could be your Brad Pitt

Fill me up like a cup poured in the coffee

I don't really mind just know that you got me


About not too long ago, I woke up feeling kind of blue (So I)

Picked up my phone and I decided that I hit up you (So then)

We talked for a little while, ask me if I could roll through (So we)

Met up, got food, and we spent time till the night was through


(Can I) call you my own, and can I call you my lover

Call you my one and only girl

(Can I) call you my everything, call you my baby

You're the only one who runs my world

(Can I) call you my own, and can I call you my lover

Call you my one and only girl

(Can I) call you my everything, call you my baby

You're the only one who runs my world


I remember this night we had, outside on the grass us two (We were)

Gazin' at stars who smiled as my eyes only turned towards you (I knew)

There was no one else I needed and my loves never felt this way (I wasn't)

Too sure if you would mind I was nervous but I had to say


(Can I) call you my own, and can I call you my lover

Call you my one and only girl

(Can I) call you my everything, call you my baby

You're the only one who runs my world


Girl can I, call you mine, you and me, happily, by my side

Through day and night, let it be known, that you're my own

Girl can I, call you mine, you and me, happily, by my side

Through day and night, let it be known, that you're my own


(Can I) call you my own, and can I call you my lover

Call you my one and only girl

(Can I) call you my everything, call you my baby

You're the only one who runs my world


video

Just love this song....(^.^)

Tuesday, December 25, 2012

Friends while @ ASTRO (◕‿◕)

Tgk tajuk... Nampak noo nk citer pasal memembe kt ASTRO... Bukan nak mengumpat... Just nk kongsi how Good get to be friends with them... Diaorg so GENEROUS...KIND,..LOVELY.... SPORTING...COOL...Nampak tak aku bold perkataan tuh... Asaitet!! (^.^).... While masa2 training kt ASTRO (means masa awal2 masuk la),, made a few good friends.. for me la..dont know what they think about... but for me... Diaorg la paling BEST waktu tuh... Miss J and Datin F adalah yg paling rapat... pergi keje sesama..sanggup tggu kt memana stesen LRT nak gerak sesama... yelah,dah xtau mna office nya...huahuahua... sbb masa training ,group kiteorg ni di train di 3 office..  satu di bukit jalil, while the others dkt Ampang n Masjed Jamek... group kiteorg je yg teraniaya sbb TIGA2 tempat tuh kitaorg bantai... Ape punya jadual ntah... hahaha... Miss J and Datin F nih sape sangka diorg nih actually gila2 n sporting..tgk muka skema jek.. YElah... budak UIA katakan... Takut ceq.... But at last xdela "heran" mna pon... hahaha... kje kiteorg berjalan...asal ada cuti jek,berjalan - jalan, window shopping... tgk beg,tgk kasut...pastu aim...next salary... thats what we gonna buy... pernah sekali aku MC, Datin F dah benti keje waktu tuh,,so mintak dia Teman bawak pergi klinik,,, dah pergi klinik... pergi office nak jmpa Miss J... punya la jahat...aip... nakal...punya la nakal kiteorg ni hasut Miss J ponteng kerja...kuang3... nasib Miss J terpengaruh... kannnn...Nampak tak permainannya... hahaha... Tapi,sayang ME and Datin F xle lepak sesama selalu ngan Miss J... Sebb nya Miss J di masukkan ke group lain waktu first kiteorg ON FLOOR... So,gegambar kenangan kiteorg banyak masa kiteorg training jek... but tu pon dah cukup .. sbb nya, banyak gila... (GILER CAMERA)... dah la guna phone dak Datin F jek.. Gambar TUAN PUNYER PHONE pon xbyk mcm gmbar ME and Miss J... hahaha.... Kenapa aku asyik bebel pasal mereka berdua?? sebab nya masa aku byk habis dgn diorg..  but... GROUPMATE yg lain pon, wonderfull... Semua nya masuk air... Tak LUPA JUGAK buat Cik Azie, Kak Farah, Cik Zira, Cik Yana, Datin Niza, Datin Wani dgn ramai lagi... Diorg ni sume menceriakan hidup aku... Klaunakcite perangai sorang2,panjang la post nih... So aku simpulkan disini,,mereka semua hebat2 n wonderful blaka... Oh ya,xlupa juga buat dua jejaka SEMALAYA sbb diorg jek wakil KAUM ADAM dalam group training kiteorg..haha... 


Whatever it is... Aku nak cakap aku RINDU korunk!! *gedik*



 ME tudung merah, Miss J tudung maroon and Datin F tudung hijau










Nampak tak, TUAN PUNYER PHONE punyer gambar Banyak mana???!!


PICTURES SATU GROUP
 with our CUTE Trainer Mr Armaan









persahabatan diwarnai dgn berbagai pengalaman suka dan duka, dihibur dan disakiti, diperhati dan dikecewakan, didengar dan di abaikan, dibantu dan ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dgn tujuan kebencian..
MAAFKAN AKU ANDAI MENGGURIS HATI KALIAN

Sejuta rangkaian kata,
Terwujud berbagai memori,
Untuk seorang sahabat,
Yang setia mengisi hati dan hari...

TERIMA KASIH


P/S : Nape aku guna Datin.. ?? hehe

SAYANG

Sayang apa khabar dengan mu
Di sini ku merindukan kamu
Ku harap cinta mu takkan berubah
Kerna di sini ku tetap untukmu

Sayang apa khabar dengan mu
Cobalah kamu telefon diriku
Ku rindu dengar suara indahmu
Kerna dirimulah semangat hidupku

Sayang dengarlah permintaan ku
Jangan ragu kan cintaku
Sayang percayalah apa kataku
Kerna ku sayang kamu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga hatimu untukku
Sayang dengarlah bisikan hatiku
Kerna ku sayang kamu
video


Just Love This Song...





 

Saturday, December 15, 2012

Elite Animation Sdn Bhd Memories

Hye....Hye... Di saat tercatitnya warkah ini, aku merindui kenangan aku sebelum ini... Merindui situasi di Elite Animation Sdn Bhd, warga Elite,, oh ya btw, CONGRATULATIONS kak Hana di atas selamat melahirkan seorang baby cute girl... Disebabkan aku dah lama tak update,  maka banyak la post2 yg akn masuk ..hahaha...

Aku ingt lagi disaat aku mula meragui dengan keputusan aku untuk meneruskan kerjaya aku di Elite  Animation Sdn Bhd.. Aku mulai rasa syarikat ini tidak mampu membawa aku ke kerjaya yang sepatut nya,, walaupun aku diberi kepercayaan untuk memegang jawatan sebagai pembantu produser pada usia yang sangat muda, malah tiada pengalaman pekerjaan, tapi aku masih lagi tidak puas hati dengan pencapaian ini.. Tamak kah aku?? Persoalan ini bermain di fikiran selama 3 bulan... Aku apply kerja di tempat lain... Pergi interview dengan keadaan yang tak bersedia akibat kerja yang terlalu banyak, sentiasa amik Emergency Leave(EL) sbb aku xde cuti tahunan... Alhamdulillah aku berjaya mendapat tawaran bekerja di ASTRO... kisah ku di ASTRO lain pulak ceritanya... hahaha... (nanti i citer k)...

Nie masa gotong royong oopis pasang almari baru...


oops.. fie... 





see..how messy the studio is???towel???

opps..paan.. sory.. sexy u...



 mal.... huhuhu... sory.. tp ni kenangan aku..hehe


used to be my workstation... 2monitor and

 1 TV



dan keje kiteorg adalah makan,,,makan,,, dan makan..

Tuesday, August 14, 2012

COMPLICATED

Hakikatnya hati ini memang sangat kompleks... Sukar di tafsir.. Sukar di ramal... Sesungguhnya diri sendiri pon tak pasti ape yg "Hati ni rasa" , "Hati ni fikir" ,...

Ada orang kata, marah, sedih, gembira, neutral itu semua adalah perasaan hati.. tapi macam mna plak PERASAAN YANG BERDEBAR - DEBAR , JANTUNG BERDEGUP KENCANG... Apakah petanda tu... Orang kata Itu adalah CINTA... yeke?

Macam mana plak yang TETIBA RASA GELISAH, TAK TENTU ARAH.. Adakah itu petanda SESUATU YANG BURUK akan berlaku... Pasti?

Susah kan nak tafsir... Hmm.. I snediri pon sekarang rasa konfius... Kenapa aku menulis mengenai Hati yang Kompleks ni?? Sebab hati aku sangat berdebar, excited, berdegup pantas daripada pagi tadi sampai sekarang... Tapi aku sendiri pon xpasti apa yg SEBENARNYA!...

PELIKKAN??



Thursday, May 10, 2012

Annoying

Fuhh....fuhh.... ini kes kene sembur febreeze satu gelen nih.... dah berkurun xsapu blog nih...
Tapi bukan tuh yg aku nk citer.. aku nak citer ape yg buat aku annoy aku 2 3 minggu nih...

First :
Orang yang berpasangan tapi gaya perempuan tuh bukan men lebih2 lagi perangainya.... belum pape lagi dah mcm laki bini... hello.. setiap hubungan ada batasannya.... esok jadi pape yg buruk, sape nk sakit... si perempuan juga... cinta sekarang kene pakai akal... mana boleh main serbu tanpa helmet... ibu bapa jangan abaikan... bukan pakwe kau  yang belum tentu jadi suami kau... bagi si lelaki plak, ibu bapa harus diutamakan dulu... bila dah kahwin pon harus macam tuh... bukan sayang bini lebih tau..

Second :
Anak - anak yang tak ingat ibu bapa... bila kita lakukan sesuatu ibu bapa harus diutamakan.. bukan main semberono jek.. nanti tak berkat... ibu bapa nih, bukan macam kita yg remaja - remaja sentiasa senang hati... diorang ni takkan senang duduk kalau tak dengar khabar berita dari anak2.. kalau pergi mana2 tuh bgtahu la.. balik pukul berapa,,, pergi mana,,, dengan siapa... kalau lambat telefon.. nie tak.. bila dah enjoy, mak ayh pon dilupakan... bila dah keje jauh2... telefon la mak ayh 2 hari sekali ke...  bini nak bersalin tuh, sentiasa bagi update... jgn buat org susah hati... bukn semua org tua yg tahu releks atau open minded... 

TAU!!... Take Note OK!!



Thursday, February 02, 2012

PERFECT TWO

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be Without you
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me
And I'm the one for you
You take the both of us
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me
And I'm the one for you
U take the both of us
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two



Monday, January 30, 2012

BUKAN NIAT KU

Bukan niat aku untuk melukakan hati mu...
Bukan niat aku untuk membuat kamu merasa sangsi..
Bukan niat aku untuk mengeruhkan keadaan..
Bukan niat aku untuk menidakkan tingkah laku mu..
Bukan niat aku untuk menyatakan aku benci dengan tingkah laku mu...

Tapi ku hanya ingin MASA untuk DIRI aku sendiri...
Aku hanya ingin MASA untuk DIRI aku mencari apa yang aku tidak pasti..

Aku hanya ingin MASA untuk HATI aku
Aku hanya ingin MASA untuk HATI yang sedang berkerocak

Aku hanya ingin DIRI AKU MENCARI APA YANG PATUT AKU CARI SELAMA INI...

Aku Meminta Agar kau bersabar dengan tingkah laku ku,,,
Aku Meminta Agar kau bersabar menahan segala kemungkinan yang kau fikirkan akan menyakitkan kau

KERANA BUKAN NIAT AKU UNTUK MELUKAKAN HATI MU...
PERCAYALAH AKU SETIA MENYAYANGI DAN MENCINTAI KAMU...

Friday, January 20, 2012

HATI PERASAN @ PERASAAN HATI

Since when i've storied u guys about the happiest moment in my life... i guess a long time ago rite... my life rite now are fulll with sadness and angriness...haha.. well seing like that i pon cari lah beberapa bacaan untuk menenangkan jiwa yang sedang sakit... Well,, walau apa pon yg berlaku , kita mesti kena tahan perasaan amarah kita dari terhembus keluar ibarat lava - lava gunung berapi..(hyperbola sungguh!!).. Bersabar mesti HARUS.. 


Marah umumnya menunjukkan sifat seorang yang lemah kerana gagal mengawal emosinya sendiri. Ia merupakan tabiat yang sukar dihapuskan. Apabila marah, kedua mata menjadi merah, urat leher pula kelihatan timbul. Oleh itu Rasulullah mengatakan bahawa kemarahan itu adalah bara api di dalam hati anak Adam dan ia datangnya daripada syaitan yang dijadikan daripada api di mana api hanya dapat dipadamkan dengan air. Maka Rasulullah s.a.w menasihatkan apabila marah, hendaklah seseorang itu berwudhuk (mengambil air sembahyang).



 Imam al-Ghazali pula berkata: 
"Kemarahan manusia itu bermacam-macam-macam. Setengahnya cepat marah tetapi cepat tenang. Setengahnya pula lambat marah dan lambat pula tenang dan setengah yang lain pula, lambat marah tetapi cepat tenang. Maka yang ketiga inilah yang paling terpuji."


Tidak semua kemarahan itu dilarang oleh Islam. Marah perlu ada terhadap perkara yang tidak disukai yang menyalahi kebenaran sebagaimana yang diajarkan oleh agama atau perkara yang terang-terang dilarang agama di mana kita dilarang mendiamkan diri jika kehormatan peribadi dan agama dihinakan.


Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya


 "Tidak ada keberanian yang paling disukai oleh Allah S.W.T selain dari keberanian hamba menahan kemarahan. Tidaklah seorang hamba itu menahan kemarahannya melainkan Allah S.W.T. akan mengisi dadanya dengan keimanan."


Saturday, January 14, 2012

PERASAAN


Perasaan menyampah yang meluap luap.... Astaghfirullah...Ya Allah kau buang la sifat buruk dan keji ni dari aku Ya Allah... Sakit nya hati ada penyakit macam ni.. KAU tenangkan lah hati aku yang sakit ini... Aku tidak mahu menjadi jahat dan mengalami penyakit hati yang memudaratkan akal fikiran ku ... 

Tuesday, January 10, 2012

2012

A new life in 2012... as WHAT??? as a worker... finally I finished my studies... rite now just need to waiting for my convocation day.... YES!! A degree in my hand.... Now I can stop go for a class,,, do an assignment,, project or met another frenz who dont even touch any part of the project... GOD BLESS YOU!!... If YOU read this,,, thank GOD i'm not like what u said to me before.... BECAUSE OF WHAT?? BECAUSE I HAVE MY BFF WHO REALLY ACCEPTED ME FOR THE SAKE WHO I AM... (*,*).... *perasan...

A 10000000 words starting my new life in 2012...

mula2 pgi tgk wayang dlu...

pastu rajin lak pgi panjat memanjat kt bandar hilir tuh...

pergi bandar hilir untuk ni jek semata - mata haa

taraaa..... licin

pastu pergi beriadah kt pantai putri pulak

tangkap sendiri lgi senang

kesimpulan masa pergi bandar hilir

letih menunggu jejaka driver untuk ke kolam air panas Gadek

esok nya plan mengejut ke seoul garden.. musnah plan nk blik umah... kne paksa stay lgi stu hari tido sana

epy my sis dapat makan

taraa.. ni hasil of mine dengan my sis... tu bru pinggan.. blm isi nya.. haha

peah kekenyangan...harharhar

Thats all...just buang masa ektu lunch... haha... next time kita hangout sesama lgi ye.. maybe on our convocation day.... hahaha